Sposób przygotowania:
Rosół
Do garnka wlewamy wode (podałam przepis na 3 litry), wkładamy mięsko, solimy i stawiamy na ogień. W tym czasie obieramy marchewkę,selera i wrzucamy do garnka dorzucamy pora. Bierzemy cebulke i nad gazem ja opiekamy gdy skórka zrobi sie czarna wrzucamy do rosołku. Gotujemy tak długo aż mieso sie ugotuje. Jak mieso jest ugotowane bierzemy z 2 zabki czosnku i kroimy na 3 paseczki i wrzucamy do rosołku gotujemy nie dłuzej niz 3-5 min aby nie rozgotowac czosnku. Podajemy z makaronem i natka pietruszki.... Wychodzi super :)
Pyza
jowitka
po drugie nie wychodzi cieniutki chyba ze ktoś lubi okropnie tłusty rosół to może dodać więcej mięsa i dodać do swojego ciała kilogramów.Można dodać korzeń pietruszki ale ja nie dodaje bo jestem uczulona
po trzecie daje przepis taki jak ja robię i nie każdemu musi on pasować jest dużo przepisów na rosół i nikogo nie zmuszam aby robił z mojego przepisu .
po trzecie co do przyprawiania to sadze ze każdy sobie potrafi doprawić sam bo ja zawsze robię tak a moja rodzinka sobie doprawia na talerzu jak chce.
POZDRAWIAM