Sposób przygotowania:
Rosół a'la chiński
1. Mięso myjemy, kroimy w kostkę.zasypujemy przyprawami (sól,pieprz, imbir,papryka ostra) dolewamy trochę sosu sojowego i odstawiamy do lodówki. 2. Warzywa ( marchew, seler, pietruszka) myjemy i kroimy w cienkie paski. Papryki kroimy w grubszą kostkę a pepperoni w małą. Por i cebulę w prążki 3. Grzyby mun zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do napęcznienia (20 min) 4. Duży garnek bulionu przygotowujemy 5. Mięso na wyjmujemy wrzucamy na patelnie. Obsmażamy i wrzucamy do garnka. to samo robimy z cebulą, marchwią, selerem i pietruszką 6. Gotujemy to na ogniu po 20 min wrzucamy grzyby mun, papryki, por. 7. Wlewamy wino i doprawiamy do smaku papryka chilli imbirem sosem sojowym itp 8.Gdy mięso będzie miękkie, wyłączamy nasz rosół . 9. Salaterki napełniamy makaronem ryżowym zalewamy przygotowanym rosołkiem posypujemy szczypiorkiem i jjemy.SMACZNEGO