paulinaanna777

paulinaanna777

Starszy Kucharz
[Przepisów: 11]

Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Moja rodzinka uwielbia rosół. Oto mój przepis na chudy, smakowity rosołek :)

Rosół drobiowo-warzywny, chudy:) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)

 

  • 2 ćwiartki z kurczaka,
  • duży por,
  • mały seler,
  • 3 szt. pietruszki,
  • 3 szt. marchewki,
  • ok. 3 litry wody,
  • 10 kostek lodu,
  • susz z liści pietruszki,
  • suszony lubczyk,
  • 2 kostki rosołowe,
  • liście laurowe,
  • sól, pieprz.

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)
- Do 4 litrowego garnka wlać 3 litry wody i kostki lodu. - Wrzucić ćwiartki z kurczaka i gotować do wrzenia. - Zebrać z powierzchni wody spieniony osad. - Warzywa umyć. Marchewkę i pietruszkę pokroić wzdłuż na kilka części. Pora podzielić na dwie części: białą i liściastą. Selera pokroić na mniejsze kawałki. - Do wrzącej wody wrzucić wszystkie warzywa. - Po ok. 15 minutach gotowania całości na średnim ogniu wsypać: nać pietruszki, lubczyk, liść laurowy i wrzucić kostki rosołowe. - Całość doprawić solą i pieprzem i gotować już na małym ogniu ok. godzinę. !!! SMACZNEGO
Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)
Przygotowujemy dwie ćwiartki z kurczaka.
Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)
Przygotowujemy warzywa: marchew, pietruszka, seler, por.
Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)
Przygotowujemy: susz liści pietruszki, lubczyk, kostki rosołowe, liść laurowy, sól, pieprz.
Rosół drobiowo-warzywny, chudy:)
Należy pamiętać o zebraniu z powierzchni wody spienionego osadu.