MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Rosół drobiowy 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pożywny , smaczny i klarowny rosół drobiowy.

Rosół drobiowy 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół drobiowy 2

 

  • 400g - 2 udka z kurczaka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka , korzeń
  • 1 cebula,
  • kostka rosołowa drobiowa
  • natka z pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowy 2
Udka oczyścić , wypłukać i włożyć do garnka.Zalać zimną wodą. Pietruszkę i marchew obrać i pokroić na większe kawałki. Cebulę opłukać, osuszyć , nie obierać, przekroić na pół i połówki podpiec na ogniu na płytce , opiekać przez 5 minut do delikatnego zbrązowienia , to mój sposób na klarowność rosołu. Do garnka z mięsem dodać marchew , pietruszkę, kostkę rosołowa i gotować na małym ogniu przez 30 minut. Następnie dodać cebulę i dalej gotować przez 20 minut. Podawać gorący z dużą ilością natki pietruszki . Jedną z wersji to rosół z dodatkiem ziemniaka, które gotujemy osobno.
Rosół drobiowy 2
Udka należy oczyscić dokładnie i włożyć do garnka.
Rosół drobiowy 2
Mięso zalewamy wodą zimną, dodajemy kostkę , marchew i pietruszkę.
Rosół drobiowy 2
Rosół jest klarowny , kiedy dodamy cebulę opieczoną na ogniu.