SUPERPRZEPIS

Rosół drobiowy mieszany z szybkowara

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara Więcej zdjęć (5)

Najlepszy rosół tym razem drobiowy mieszany z dodatkiem kurkumy dla zdrowia i dla koloru, gotowany w szybkowarze jest esencjonalny, klarowny i mięsko jest szybko miękkie.

Składniki:

Rosół drobiowy mieszany z szybkowara

 

  • kura rosołowa 1/2 połowa 1,40 kg,
  • szyja indyka 1 sztuka średnia,
  • żołądki indycze 6 sztuk,
  • ziele angielskie 5 sztuk,
  • liście laurowe 2 sztuki,
  • włoszczyzna 1 pęczek + 3 średnie marchewki,
  • kapusta biała 1 liść,
  • kucharek 2 łyżki,
  • pieprz ziarnisty 1 łyżeczka,
  • woda 3 litry,
  • kurkuma 1 łyżeczka,
  • natka pietruszki 1 pęczek,
  • sól, pieprz mielony - do smaku,
  • makaron jaki się lubi

Sposób przygotowania:

Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Dobrze opłukać kurę rosołową, szyję i żołądki indyka, włoszczyznę obrać u opłukać.

Do szybkowara (9 l.) włożyć drób, warzywa, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, pieprz ziarnisty.

Wlać wodę około 3 litry, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, gdy szybkowar spuści ciśnienie otworzyć, wsypać kurkumę, do smaku doprawić pieprzem, solą.

Ugotować makaron jaki się lubi, u mnie makaron eirspatzle kluski ze szwabii, rosół podać z makaronem, natką pietruszki.
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Drób mieszany możemy użyć jaki się lubi .
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Marchewki zawsze daję więcej do rosołu .
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Odkąd mam szybkowary, rosół gotuję tylko w szybkowarze.
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Makaro do rosołu podajemy jaki lubimy i mamy.

Tagi:

zupy rosół