Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy mieszany z szybkowara
Dobrze opłukać kurę rosołową, szyję i żołądki indyka, włoszczyznę obrać u opłukać.
Do szybkowara (9 l.) włożyć drób, warzywa, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, pieprz ziarnisty.
Wlać wodę około 3 litry, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, gdy szybkowar spuści ciśnienie otworzyć, wsypać kurkumę, do smaku doprawić pieprzem, solą.
Ugotować makaron jaki się lubi, u mnie makaron eirspatzle kluski ze szwabii, rosół podać z makaronem, natką pietruszki.
Do szybkowara (9 l.) włożyć drób, warzywa, wsypać ziele angielskie, liście laurowe, kucharka, pieprz ziarnisty.
Wlać wodę około 3 litry, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować z 55 minut, gdy szybkowar spuści ciśnienie otworzyć, wsypać kurkumę, do smaku doprawić pieprzem, solą.
Ugotować makaron jaki się lubi, u mnie makaron eirspatzle kluski ze szwabii, rosół podać z makaronem, natką pietruszki.
mocsłodkości