Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy z pieczoną cebulą
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Udko z kurczaka myjemy i wkładamy do wody, gotujemy na bardzo wolnym ogniu ok. 2 godzin i zbieramy szumowiny.
W tym czasie obieramy warzywa i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Por czyścimy i kroimy wzdłuż, pokrojone warzywa wkładamy do gotującego się rosołu.
Cebulę kroimy na połówki i opiekany nad gazem. Dodajemy do rosołu i gotujemy przez następną godzinę.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem.
Na talerze wkładamy porcje makaronu i wlewamy rosół z warzywami. Posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
W tym czasie obieramy warzywa i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki. Por czyścimy i kroimy wzdłuż, pokrojone warzywa wkładamy do gotującego się rosołu.
Cebulę kroimy na połówki i opiekany nad gazem. Dodajemy do rosołu i gotujemy przez następną godzinę.
W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem.
Na talerze wkładamy porcje makaronu i wlewamy rosół z warzywami. Posypujemy pokrojoną natką pietruszki.