Sposób przygotowania:
Rosół drobiowy niebanalnie podany
Mięso zalewamy wodą zostawiając 3 cm od brzegu garnka (garnek 5l) i zagotowujemy. Od momentu zawrzenia wody zmniejszamy ogień tak, aby tylko lekko pyrkał i gotujemy godzinę. Dorzucamy połówkę selera i obraną pietruszkę, gotujemy kolejne 20-30 minut. Następnie wrzucamy pokrojone w plasterki, pół plasterki lub kosteczkę marchewki. Gotujemy jeszcze około godzinę. Im dłużej gotujemy tym rosół będzie smaczniejszy. Wrzucamy kostkę rosołową, doprawiamy pieprzem (jeśli trzeba to i solą lub np. vegetą). Posiekaną natkę pietruszki wrzucamy po wyłączeniu gazu lub bezpośrednio na talerze. Podajemy z ugotowanymi i roztartymi ziemniakami na jednym talerzu lub na osobnych. Można też oczywiście tradycyjnie - z makaronem.
zbysiowa
MałaMi89
Nie dziwię mu się :) jako dziecko jadłam często, ale z ziemniakami w kawałkach, a tak to dopiero Mąż mi podał :)