Sposób przygotowania:
Rosół Drobiowy
1. Mięsko myjemy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą.
2. Od momentu zagotowania, gotujemy 30 minut
3. Po tym czasie wywalamy mięso, wrzucamy warzywa( w całości lub przekrojone na pół), cebulę w całości.
4. Wrzucamy jedną bulionetkę, i rozporowadzamy.
5. Doprawiamy według uznania vegeta, pieprzem, solą, i gotujemy aż marchew będzie miękka, ale z nutką lekkiej kruchości(twardości), czyli nie przegotowujemy jej.
6. Białą pietruszkę i cebulę wyrzucamy(chyba że ktoś lubi), i gotujemy jeszcze przez 10 minut pod przykryciem.
7. Za ten czas wlewamy do garnka gorącą wodę, stawiamy na gaz, solimy, dodajemy kropelkę oleju, ażeby makaron się nie pokleił.
8. Na zagotowaną osoloną wodę, wrzucamy drobniutki makaron nitki, i gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
9. Po ugotowaniu makaron hartujemy(przecedzamy na durszlaku pod zimną wodą).
10. Rosół lejemy do naczynia z porcją makaronu, sypiemy zieloną pietruszką.
11. No i jemy! :-)
2. Od momentu zagotowania, gotujemy 30 minut
3. Po tym czasie wywalamy mięso, wrzucamy warzywa( w całości lub przekrojone na pół), cebulę w całości.
4. Wrzucamy jedną bulionetkę, i rozporowadzamy.
5. Doprawiamy według uznania vegeta, pieprzem, solą, i gotujemy aż marchew będzie miękka, ale z nutką lekkiej kruchości(twardości), czyli nie przegotowujemy jej.
6. Białą pietruszkę i cebulę wyrzucamy(chyba że ktoś lubi), i gotujemy jeszcze przez 10 minut pod przykryciem.
7. Za ten czas wlewamy do garnka gorącą wodę, stawiamy na gaz, solimy, dodajemy kropelkę oleju, ażeby makaron się nie pokleił.
8. Na zagotowaną osoloną wodę, wrzucamy drobniutki makaron nitki, i gotujemy według zaleceń na opakowaniu.
9. Po ugotowaniu makaron hartujemy(przecedzamy na durszlaku pod zimną wodą).
10. Rosół lejemy do naczynia z porcją makaronu, sypiemy zieloną pietruszką.
11. No i jemy! :-)
ciachoooo
martinez1000
montajka
montajka