incubus

incubus

Starszy Kucharz
[Przepisów: 15]

Rosół gotowany na kurczaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smak rosołu jest wyborny, dla każdego żołądka.

Rosół gotowany na kurczaku

Składniki:

Rosół gotowany na kurczaku

 

Sposób przygotowania:

Rosół gotowany na kurczaku
Dokładnie umyć włoszczyznę, oczyścić. Razem z koperkiem, solą, cebulą włożyć do chłodnej wody, ugotować. Rybę oczyścić z płetw, łusek i wnętrzności, następnie umyć i włożyć do ugotowanej włoszczyzny, gotować. Jak od mięsa zaczną dostawać kości to znaczy, że już jest ugotowane. Ugotowaną rybę wyjąć, pozbyć się ości. Następnie pokroić w plasterki i ułożyć na głębokich talerzach, wlać ugotowany rosół. Smacznego!