bognami

bognami

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rosół wegetariański

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Królowa polskich zup w smacznej wersji nie tylko dla wegetarian.

Rosół wegetariański

Składniki:

Rosół wegetariański

 

  • woda, ok. 2 litrów
  • kilka łyżek oliwy z oliwek (w zależności, jak tłustą zupę chcemy uzyskać)
  • 5-6 marchewek
  • 2 pietruszki
  • pół selera
  • por
  • nać pietruszki
  • cebula
  • makaron
  • kurkuma
  • 2 liście laurowe
  • pieprz i sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Rosół wegetariański
Zagotować zimną wodę, wlać oliwę. Jarzyny umyć, obrać i pokroić wg uznania. Wrzucić do gotującej się wody. Cebulę obrać i pokroić na ćwiartki, położyć na patelni bez tłuszczu i "przypalić" ze wszystkich stron. Dodać do zupy razem z liśćmi laurowymi i kilkoma szczyptami kurkumy- chodzi o nadanie koloru zupie. Gotować na małym ogniu przez 2-3 godziny do zmięknienia warzyw. Dodać sól i pieprz wg uznania. Podawać z makaronem. Smacznego!

Tagi:

zupa makaron