Sposób przygotowania:
Chipsy z jarmużuETAP 1:
Liście jarmużu myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie rwiemy na mniejsze części, usuwając łodygę.
W miseczce mieszamy oliwę z papryką wędzoną oraz czumbrycą. Liście jarmużu obtaczamy w przyprawach i przekładamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia.
Chipsy pieczemy w temp. 150 stopni C przez ok. 3-5 min (należy uważać, aby nie przypalić jarmużu, bo nabierze gorzkiego smaku).
Przed podaniem jarmuż odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
![Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-z-jarmuzu-393261.jpg)
![Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-z-jarmuzu-393262.jpg)
![Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-z-jarmuzu-393263.jpg)
![Chipsy z jarmużu Chipsy z jarmużu](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chipsy-z-jarmuzu-393264.jpg)
SylaUla