Sposób przygotowania:
Rosół wg Smakowitej
Marchew oraz pietruszkę obrałam i umyłam.- Wrzuciłam do garnka z mięsem. Dorzuciłam obraną,podpaloną cebulę nad ogniem. Całość zalałam wodą i pozostawiłam do wolnego gotowania. Makaron gotuję wg przepisu na opakowaniu.Odcedzam z wody i kładę na miseczkę wybraną porcję. Gdy mięso oraz warzywa są miękkie, dodaję przyprawy.Mieszam. Tak przygotowanym rosołem polewam makaron a na wierzch dodaję marchewkę oraz natkę z pietruszki.
MagdaMM
Smakowita88
A ja na Twoim miejscu-> nie obrażałabym mnie. I nie zmienię nazwy bo to jest rosół!
MagdaMM
Chwileczke a czym ja Cie obrazam ?? ze pisze komentarz do niby rosolu ? Jest taka mozliwosc wiec kazdy z tego korzysta.A Tobie to nie musi sie podobac :)
Smakowita88
Obrażasz mnie tym że nazywasz mój rosół polewką i negujesz bym zmieniła nazwę.Może pokaż swój rosołek ,ocenimy:-) miłego dnia
Pyza
Smakowita88
Pyzo wiem że moim zdjęciom dużo trzeba do poprawek. Po prostu u nas wolą więcej makaronu .
zewa
Smakowita moje chłopaki też uwielbiają kopce makaronu zalane tylko odrobiną rosołu czy pomidorowej, ale czy tak trudno do zdjęcia nałożyć mniejszą porcję a jak już tak lubią jeść to po prostu po pstryknięciu fotki dołożyć ? I korzystając z okazji proszę o odpowiedź na pytanie odnośnie puree z kasztana.
Smakowita88
No nie trudno- masz rację.Już odpowiadam na drugie pytanie
zbysiowa
W tytule jest "rosół wg Smakowitej" nie ma mowy o prawdziwym rosole....