rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Rosół wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Najlepszy rosołek jaki mozna sobie wobrazić

Rosół wołowy

Składniki:

Rosół wołowy

 

  • 1kg mięsa wołowego(ja miałam pręgę)
  • włoszczzna oprócz kapusty
  • Kostka rosołowa wołowa z mniejsza ilościa tłuszczu

Sposób przygotowania:

Rosół wołowy
Mięso myjemy,oczyszczamy z błon i tłuszczu.Wkładamy do garnka zalewamy wodą i wrzucamy kostkę bulionową.Gotujemy aż mięso bedzie prawie miekie,wtedy wkładamy do garnka oczyszczoną włoszczyznę.Gotujemy dopóki mięso i warzywa nie będą mikkie.W razie potrzeby doprawiamy przyprawą do zup.Podajemy z drobnym makaronem lub bez z duża iloącią warzyw z rosołu.

Tagi:

mięso