Sposób przygotowania:
Rosół z domowym makaronem
Mięso dokładnie myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny i gotujemy. W tym czasie obieramy warzywa i myjemy oraz kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i opalamy.
Po 2 godzinach gotowania mięsa dokładamy do garnka pokrojone warzywa i opaloną cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na końcu doprawiamy doprawiamy do smaku.
Makaron :
Wszystkie skłądniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być twarde i jednolite. Tniemy nożem na dowolne kształty i cienko wałkujemy. Zostawiamy ciasto by lekko przeschło.
Porcje makaronu wkładamy do gotującej się wody z olejem i solą. Gotujemy przez 3 - 4 minuty od wypłynięcia ( czas gotowania zależy od grubości makaronu ). Ugotowany makaron przekładamy do miski z wodą, a następnie odsączamy.
Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.
Po 2 godzinach gotowania mięsa dokładamy do garnka pokrojone warzywa i opaloną cebulę. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na końcu doprawiamy doprawiamy do smaku.
Makaron :
Wszystkie skłądniki na makaron wkładamy do miski i zagniatamy ciasto. Ciasto powinno być twarde i jednolite. Tniemy nożem na dowolne kształty i cienko wałkujemy. Zostawiamy ciasto by lekko przeschło.
Porcje makaronu wkładamy do gotującej się wody z olejem i solą. Gotujemy przez 3 - 4 minuty od wypłynięcia ( czas gotowania zależy od grubości makaronu ). Ugotowany makaron przekładamy do miski z wodą, a następnie odsączamy.
Rosół podajemy z ugotowanym makaronem.