Sposób przygotowania:
Szybki rosół na piersi z kurczaka
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie mięso myjemy i osuszamy z wody, wkładamy do garnka z gotującą się wodą, zagotowujemy.
Warzywa czyścimy i obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i myjemy. Cebulę opiekamy i wkładamy razem z warzywami do garnka, gotujemy do miękkości.
W drugim garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Makaron przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Ugotowany rosół doprawiamy do smaku.
Warzywa czyścimy i obieramy, kroimy na mniejsze kawałki i myjemy. Cebulę opiekamy i wkładamy razem z warzywami do garnka, gotujemy do miękkości.
W drugim garnku gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu.
Makaron przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Ugotowany rosół doprawiamy do smaku.