Sposób przygotowania:
Zupa gołąbkowa
Mięso mielone przesmażyć na tłuszczu.
Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podsmażyć.
Warzywa obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki,
kapustę pokroić w paski.
Do garnka wlać bulion, dodać mięso, warzywa i przyprawy, gotować kilka minut.
Następnie wsypać ryż, gdy będzie już miękki dodać koncentrat pomidorowy.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z łyżką zimnej wody, wlać do zupy, mieszając doprowadzić do zagotowania.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Cebulę obrać pokroić w kostkę, dodać do mięsa, podsmażyć.
Warzywa obrać, opłukać zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w półplasterki,
kapustę pokroić w paski.
Do garnka wlać bulion, dodać mięso, warzywa i przyprawy, gotować kilka minut.
Następnie wsypać ryż, gdy będzie już miękki dodać koncentrat pomidorowy.
Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z łyżką zimnej wody, wlać do zupy, mieszając doprowadzić do zagotowania.
Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zupę podawać posypaną natką pietruszki.