lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Rosół z indyczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Lubię gorący rósł lekko parzący w język chłodny mi nie smakuje

Rosół z indyczki

Składniki:

Rosół z indyczki

 

  • udo z indyczki i korpus
  • 4 marchewki
  • sól i pieprz

 

 

 

  • pietruszka korzeń 100 gram

 

 

  • seler 100 gram

 

  • trochę kucharka do smaku

Sposób przygotowania:

Rosół z indyczki
Do garnka włożyłam mięso z indyczki ( udo i korpus), dodałam ziele angielskie i liść laurowy oraz włoszczyznę- wywar 3 litry. Gotowałam na małym gazie aby nie bulgotało, wiadomo wtedy rosół robi się mętny ( Dobra rada dolewaj zimnej wody wtedy kiedy zaczyna gotowac sie rosół ) . Rosół wyszedł lekko tłustawy ale w smaku wyśmienity . Gotowałam 2 godziny mięsko było miękkie a rosół klarowny :) .Ugotowałam do niego makaron krajankę i było pycha .