Sposób przygotowania:
Rosół z gęsi i indyka z lubczykiemEtap 1
Mięso umyć, włożyć do dużego garnka i zalać wodą, koniecznie zimna tak żeby było przykryte, zagotować.
Etap 2
Jak pogotuje się ok.5 minut dodać suszone grzyby, liście laurowe i ziarenka pieprzu.
Gotować na małym ogniu pod przykryciem, po ok.40 minutach dodać przypieczone na suchej patelni: por, cebule i czosnek.
Etap 3
Następnie dodać marchewki i pietruszki, pokrojone na mniejsze kawałki. Dalej gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Etap 4
W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Etap 5
Po ok. 2,5 godziny gotowania rosołu należy go posolić do smaku, dodać lubczyk i pogotować jeszcze ok. 5 minut.
Podawać z makaronem posypany natką pietruszki.