anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rosół z indyczym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupy rosołowe z mięsem mogą nam zastąpić danie dwudaniowe. Rosół z indyka jest delikatny w smaku. Polecam

Rosół z indyczym mięsem

Składniki:

Rosół z indyczym mięsem

 

  • udziec z indyka 1 szt
  • woda 1 L
  • kucharek
  • pieprz
  • nataka pietruszki
  • 1/2 szt marchewki
  • 1/2 szt pietruszki
  • 1/4 selera

 

Sposób przygotowania:

Rosół z indyczym mięsem
Udziec z indyka dokładnie oczyścić i umyć. Włożyć do garnka z wodą dodać obraną i pokrojoną marchew oraz pietruszkę i seler. Gotować na małym ogniu około 1 godziny, aż mięso będzie miękkie. Doprawić do smaku mięso wyjąć pokroić na kawałeczki dodać ponownie do zupy i zagotować. Można podawać z makaronem lub ziemniakami.

Tagi:

indyk