Sposób przygotowania:
Słodki rosół z indyka
* soli i pieprzu dodajemy również na końcu, więc składniki wg upodobań. Nogę z indyka dokładnie oczyścić i umyć. Przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Zagotować. Zmniejszyć ogień do połowy i gotować ok 90 minut. W międzyczasie ściągać z wywaru szumowiny. Warzywa obrać i umyć. Seler zostawić w jednym kawałki, marchewkę i pietruszkę pokroić w słupki a brukiew na cztery części. Warzywa przełożyć do gotującego się wywaru i gotować godzinę. Po tym czasie dołożyć, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz , kostkę rosołową. Zmniejszyć ogień do minimum i gotować min godzinkę.( ja gotuję jeszcze 2 godziny). Przed końcem gotowania doprawić do smaku sola i pieprzem, lub maggi - jeśli ktoś lubi. Podawać z makaronem. Smacznego:)