Sposób przygotowania:
Rosół z karpia z pulpecikami
Warzywa obieramy, karpia oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna pieprzu, ziela angielskiego, listek laurowy, doprawiamy do smaku solą, vegetą. Gotujemy a małym ogniu przez 1,5 godziny, mięso wyjmujemy, rosół przecedzamy, doprawiamy do smaku.
Oczyszczone mięso z ości miksujemy blenderem, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy do smaku, formujemy małe pulpeciki, wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch.
Na talerzu układamy pulpeciki, okrojoną marchewkę, zalewamy rosołem, posypujemy natką pietruszki.
Oczyszczone mięso z ości miksujemy blenderem, dodajemy jajko, bułkę tartą, doprawiamy do smaku, formujemy małe pulpeciki, wrzucamy na osolony wrzątek, gotujemy do momentu wypłynięcia na wierzch.
Na talerzu układamy pulpeciki, okrojoną marchewkę, zalewamy rosołem, posypujemy natką pietruszki.