marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Rosół z ryby.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Rybę sprawić,uciąć głowę,ogon,płetwy i odfiletować.Z części ryby oraz jarzyn ugotować wywar.Rybę włożyć do rosołu,wyjąć.Przecedzić rosół.

Rosół z ryby.

Składniki:

Rosół z ryby.

 

Sposób przygotowania:

Rosół z ryby.
Rybę sprawić,odciąć głowę,ogon,płetwy,odfiletować.Z głowy i jadalnych odpadków ryby,warzyw i cebuli zrumienionej ugotować
wywar.Włożyć potem rybę do gorącego,osolonego wywaru,ugotować.Rybę wyjąć.Wywar przecedzić przez gęste sitko i przyprawić do smaku gałką muszkatołową,pieprzem i solą.Podawać z pasztecikami,łazankami i kruchymi paluszkami.