Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Rosół z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Rosół z ryby

Składniki:

Rosół z ryby

 

  • 55 dkg ryby (np karp )
  • włoszczyzna : marchew, seler, pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 l wody
  • liść bobkowy
  • przyprawy : sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rosół z ryby
Z głowy , kręgosłupa i innych jadalnych części ryby a także z warzyw : marchwi, selera, pietruszki i przypieczonej cebuli i przypraw sporządzić wywar.
Następnie włożyć rybę do gorącego osolonego wywaru, i zagotować.
Wywar przecedzić przez sitko, wyjąć rybę.
Można doprawić gałką muszkatołową.

Można podawać z grzankami :)