ewcia0903

ewcia0903

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Rosół z siei

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa z rybek, bardzo smaczna.

Rosół z siei

Składniki:

Rosół z siei

 

  • 1 kg siei
  • 40 dag warzyw (pietruszka, 2 marchewki, por, cebula, kawałek selera)
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 4 żółtka
  • 2 łyżki posiekanego kopru
  • pieprz sól

Sposób przygotowania:

Rosół z siei
Włoszczyznę umyć , oczyścić i gotować ( bez cebuli) w posolonych 2 litrach wody przez 30 minut.
Następnie włożyć uprzednio sprawiona umytą i podzieloną na 4 dzwonka rybę.
Gotować 10-15 minut .Cebulę obrać , opłukać i lekko zarumienić na płycie, wrzucić do gotującego się rosołu.
Podawać w filiżankach z wbitym surowym żółtkiem i posypanym koperkiem.
Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Można również podawać na talerzach, kładąc dzwonko ryby i zalewając je chochlą rosołu.