Sposób przygotowania:
Rosół z siei
Włoszczyznę umyć , oczyścić i gotować ( bez cebuli) w posolonych 2 litrach wody przez 30 minut.
Następnie włożyć uprzednio sprawiona umytą i podzieloną na 4 dzwonka rybę.
Gotować 10-15 minut .Cebulę obrać , opłukać i lekko zarumienić na płycie, wrzucić do gotującego się rosołu.
Podawać w filiżankach z wbitym surowym żółtkiem i posypanym koperkiem.
Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Można również podawać na talerzach, kładąc dzwonko ryby i zalewając je chochlą rosołu.
Następnie włożyć uprzednio sprawiona umytą i podzieloną na 4 dzwonka rybę.
Gotować 10-15 minut .Cebulę obrać , opłukać i lekko zarumienić na płycie, wrzucić do gotującego się rosołu.
Podawać w filiżankach z wbitym surowym żółtkiem i posypanym koperkiem.
Doprawić solą, pieprzem do smaku.
Można również podawać na talerzach, kładąc dzwonko ryby i zalewając je chochlą rosołu.