madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Rosol z klopsami .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki rosol i pozywny , nie musimy robic drugiego dania .

Rosol z klopsami .

Składniki:

Rosol z klopsami .

 

  • 1,6 l rosolu warzywnego
  • 3 biale kielbaski surowe
  • 1 marchewka
  • posiekana natka pietruszki
  • sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Rosol z klopsami .
Marchewke obrano kroimy wzdluz na cienkie plasterki.Biale kielbaski wyciskamy z oslonek i z masy tej robimy niewielkie klopsiki . Rosol warzywny gotujemy i wkladamy klopsiki i marchewke . Gotujemy 15 minut , doprawiamy ewentualnie jeszcze sola i pieprzem . Rosol rozlewamy do talerzy dajemy klopsiki i marchewke , posypujemy natka pietruszki .