krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Rosół z lina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre polecam wszystkim

Rosół z lina

Składniki:

Rosół z lina

 

  • 3 marchewki,
  • 2 pietruszki,
  • pół sporego selera
  • , por,
  • duża cebula,
  • 3 listki laurowe,
  • 4-5 ziarenek pieprzu
  • 5 ziarenek ziela angielskiego,
  • 70 dkg ryby,
  • łyżka masła i szczypta soli

Sposób przygotowania:

Rosół z lina
Zagotować 1,5 I wody, dodać włoszczyznę (cebulę wcześniej opiec na patelni) oraz wszystkie przyprawy. Gotować ok. 25 min. Rybę oczyścić, osolić, zalać ją rosołem. Dodać masło i gotować, aż ryba będzie miękka, na wolnym ogniu (tak, aby rosół tylko mrugał). Po ugotowaniu rybę wyjąć, rosół przecedzić i ugotować na nim francuskie kluseczki. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

ryba ryby