Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Lin ze śmietanowo - ziołową nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lin to bardzo smaczna i zdrowa ryba. Dzięki śmietance z ziołami nabrał delikatnego smaku. Dobrze skomponował się z ziemniakami i fasolką szparagową.

Lin ze śmietanowo - ziołową nutą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Lin ze śmietanowo - ziołową nutą

 

Sposób przygotowania:

Lin ze śmietanowo - ziołową nutą
Lina sprawiamy, oczyszczamy dokładnie. 

Czosnek kroimy drobno. Rybę nacieramy czosnkiem (odrobiną, resztę odstawiamy do sosu) i solą na zewnątrz oraz w środku. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku. Pozostały koperek oraz natkę pietruszki siekamy.

Robimy sos: śmietanką łączymy z posiekanym czosnkiem i koperkiem oraz natką, doprawiamy solą i pieprzem.

Folię aluminiową rwiemy na kawałki, na każdym układamy lina. Rybę polewamy sosem, szczelnie zawijamy w folię. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego wcześniej do 200 st. C na 30 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Lin ze śmietanowo - ziołową nutą
Rybę polewamy sosem i zawijamy w folię aluminiową

Tagi:

ryba danie lin