Sposób przygotowania:
Lin ze śmietanowo - ziołową nutą
Lina sprawiamy, oczyszczamy dokładnie.
Czosnek kroimy drobno. Rybę nacieramy czosnkiem (odrobiną, resztę odstawiamy do sosu) i solą na zewnątrz oraz w środku. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku. Pozostały koperek oraz natkę pietruszki siekamy.
Robimy sos: śmietanką łączymy z posiekanym czosnkiem i koperkiem oraz natką, doprawiamy solą i pieprzem.
Folię aluminiową rwiemy na kawałki, na każdym układamy lina. Rybę polewamy sosem, szczelnie zawijamy w folię. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego wcześniej do 200 st. C na 30 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Czosnek kroimy drobno. Rybę nacieramy czosnkiem (odrobiną, resztę odstawiamy do sosu) i solą na zewnątrz oraz w środku. Do środka wkładamy kilka gałązek koperku. Pozostały koperek oraz natkę pietruszki siekamy.
Robimy sos: śmietanką łączymy z posiekanym czosnkiem i koperkiem oraz natką, doprawiamy solą i pieprzem.
Folię aluminiową rwiemy na kawałki, na każdym układamy lina. Rybę polewamy sosem, szczelnie zawijamy w folię. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego wcześniej do 200 st. C na 30 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.