Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Lin w koperku smażony we frytkownicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kawałki lina smażone we frytkownicy.

Lin w koperku smażony we frytkownicy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Lin w koperku smażony we frytkownicy

 

 

Sposób przygotowania:

Lin w koperku smażony we frytkownicy
Lina dokładnie wypatroszyć, wyciąć kręgosłup, pokroić na kawałki, dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą morską, pieprzem mielonym oraz suszonym koperkiem. Odstawić na pół godziny do lodówki. We frytkownicy mocno rozgrzać olej, wkładać kawałki ryby. Smażyć kilka minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami i surówką
Lin w koperku smażony we frytkownicy
Kawałki ryby natrzeć solą morską, pieprzem i koprem.
Lin w koperku smażony we frytkownicy
Smażyć w mocno rogrzanym oleju we frytkownicy.