laleczkaxp

laleczkaxp

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Rosół z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Inna wersja tradycyjnej zupy...

Rosół z papryką

Składniki:

Rosół z papryką

 

  • 2,5 litra wody
  • 800 g wołowiny(krzyżówka. łopatka, pręga)
  • seler z natką
  • pietruszka z natką
  • 250 g strąków papryki
  • 2 białka
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona

 

Sposób przygotowania:

Rosół z papryką
Umyte mięso zalać zimną wodą, osolić i gotować ok.2,5 godziny na wolnym ogniu pod przykryciem. Seler, pietruszkę i paprykę oczyścić, opłukać, zemleć, utrzeć z białkami i włożyć do rosołu pod koniec gotowania. Potem mięso wyjąć, rosół przecedzić przez gęste sitko, wymieszać z posiekaną zieleniną i doprawić. Rosół podawać z kluskami kładzionymi lub makaronem.