Sposób przygotowania:
Rosół z podsmażaną cebulą
Mięso oczyszczamy, myjemy zalewamy wodą i stawiamy na gazie do zagotowania. Po zagotowaniu zdejmujemy łyżką cedzakową szumowiny. Dodajemy oczyszczoną marchew, pietruszkę oraz kawałek selera i gotujemy na maleńkim ogniu.
Nie wolno dopuścić, aby rosół gotował się zbyt gwałtownie tylko delikatnie wolno na całkiem malutkim gazie.
Cebulę kładziemy nad gazem i opalamy ją, a następnie wkładamy do rosołu.
Rosół gotujemy około 60 minut, doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Marchewkę z rosołu wyjmujemy i kroimy w plasterki.
Na talerze nakładamy ugotowany wcześniej makaron oraz pokrojoną marchewkę.
Zalewamy gorącym rosołem.
Posypujemy natką pietruszki.
Udka wyjmujemy z rosołu, panierujemy i smażymy wykorzystując je do drugiego dania.
Nie wolno dopuścić, aby rosół gotował się zbyt gwałtownie tylko delikatnie wolno na całkiem malutkim gazie.
Cebulę kładziemy nad gazem i opalamy ją, a następnie wkładamy do rosołu.
Rosół gotujemy około 60 minut, doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą uniwersalną.
Marchewkę z rosołu wyjmujemy i kroimy w plasterki.
Na talerze nakładamy ugotowany wcześniej makaron oraz pokrojoną marchewkę.
Zalewamy gorącym rosołem.
Posypujemy natką pietruszki.
Udka wyjmujemy z rosołu, panierujemy i smażymy wykorzystując je do drugiego dania.
gusia1000