Sposób przygotowania:
Wiosenny rosół z koperkiem
W garnku zagotowyjemy wodę, wrzucamy na nią wcześniej umyte udka kurczaka. Gdy woda zagotuje się, zmniejszamy gaz na najmniejszy płomień i powolutku gotujemy rosół. Wrzucamy liście laurowe i ziela angielskie, oraz lekko przyprawiamy solą.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki i myjemy. Następnie marchewki kroimy w krążki, pietruszkę na ćwiartki a seler na mniejsze kawałki. Po 30 minutach do rosołu dorzucamy seler i pietruszkę. Po kolejnych 10 minutach dorzucamy marchewkę.
Rosół gotujemy jeszcze na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy ząbek czosnku oraz gałązki koperku. Rosół możemy jeszcze przyprawić do smaku solą. Makaron gotujemy wedłóg przepisu na opakowaniu, odcedzony i odsączony układamy na talerzach.
Zalewamy go gorącym rosołem z dużą ilością marchewki i oczywiście na każdym talerzu podajemy kawałek koperku.
Marchew, pietruszkę i seler obieramy ze skórki i myjemy. Następnie marchewki kroimy w krążki, pietruszkę na ćwiartki a seler na mniejsze kawałki. Po 30 minutach do rosołu dorzucamy seler i pietruszkę. Po kolejnych 10 minutach dorzucamy marchewkę.
Rosół gotujemy jeszcze na bardzo małym ogniu przez 1 godzinę. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy ząbek czosnku oraz gałązki koperku. Rosół możemy jeszcze przyprawić do smaku solą. Makaron gotujemy wedłóg przepisu na opakowaniu, odcedzony i odsączony układamy na talerzach.
Zalewamy go gorącym rosołem z dużą ilością marchewki i oczywiście na każdym talerzu podajemy kawałek koperku.
Marika-
Holly