Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z pęczakiem
Do garnka wlać bulion i zagotować. Marchewkę pokroić w drobną kostkę.
Pęczak przepłukać pod bieżąca wodą. Gdy bulion się zagotuje dodać marchewkę i pęczaka. Gotować aż pęczak będzie miękki. W międzyczasie posiekać szczaw.
Gdy pęczak będzie już miękki dodać posiekany szczaw. Zupę gotować jeszcze ok 10-15 minut. Dosolić do smaku jeśli potrzeba.
Na koniec zabielić śmietanką.
Pęczak przepłukać pod bieżąca wodą. Gdy bulion się zagotuje dodać marchewkę i pęczaka. Gotować aż pęczak będzie miękki. W międzyczasie posiekać szczaw.
Gdy pęczak będzie już miękki dodać posiekany szczaw. Zupę gotować jeszcze ok 10-15 minut. Dosolić do smaku jeśli potrzeba.
Na koniec zabielić śmietanką.