Sposób przygotowania:
Niedzielny rosół na mięsie
Jarzyny obrać i opłukać.
Mięso umyć następnie zalać zimną wodą.
Doprowadzić do zagotowania, ściągnąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Dodać obrane jarzyny oraz obraną przypaloną nad gazem cebule.
Do gotującego na wolnym ogniu rosołu dodać przyprawy oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego.
Gotować na wolnym ogniu przez około 2 - 2,5 godziny.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie.
Wyjąc marchewkę a następnie rozgnieśc ją widelcem lub pokroić w drobną kostkę.
Natkę pietruszki posiekać.
Na talerze nałożyć wcześniej ugotowany makaron, w środek makaronu włożyć marchewki.
Całość zalać gorącym rosołem i posypać posiekaną natką.
Mięso umyć następnie zalać zimną wodą.
Doprowadzić do zagotowania, ściągnąć szumowiny wytworzone podczas gotowania.
Dodać obrane jarzyny oraz obraną przypaloną nad gazem cebule.
Do gotującego na wolnym ogniu rosołu dodać przyprawy oraz liść laurowy i ziarenka ziela angielskiego.
Gotować na wolnym ogniu przez około 2 - 2,5 godziny.
Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz przyprawą w płynie.
Wyjąc marchewkę a następnie rozgnieśc ją widelcem lub pokroić w drobną kostkę.
Natkę pietruszki posiekać.
Na talerze nałożyć wcześniej ugotowany makaron, w środek makaronu włożyć marchewki.
Całość zalać gorącym rosołem i posypać posiekaną natką.
gusia1000