Rosół z ryżem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

domowy delikatnie rozgrzewający rosół

Rosół z ryżem. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rosół z ryżem.

 

  • Mięso wołowe 200-300 gram
  • 2 sztuki marchwii
  • 1pietruszka
  • 1 por
  • 1 cebula
  • 1 seler
  • ryż w torebkach po 70 gram ( w zależności ile osób tyle torebek)

Sposób przygotowania:

Rosół z ryżem.
Do garnka wlewamy zimną wodę i wkładamy mięso. Podczas gotowania zbieramy z wierzchu pianę i gotujemy dalej na małym ogniu.Dodajemy umyte i obrane warzywa.Pod koniec gotowania jakieś2-3godziny dodajemy przyprawy do smaku( można też na początku). Gotujemy ryż: Do garnka z wodą ( proporcje wody w zależności od ilości ryżu)wsypujemy troszkę soli.Gdy zacznie woda się gotować to wrzucamy torebki z ryżem.Gotujemy.Po ugotowaniu ryż jeszcze w torebce odsączamy z wody i wykładamy na talerz.Podajemy z gorącym rosołem
Rosół z ryżem.
do garka wlewamy ilość wody odpowiadającej ilości ryżu
Rosół z ryżem.
do gotującej się osolonej wody wkładamy torebki ryżu
Rosół z ryżem.
gotujemy ryż na niewielkim ogniu aż do wypełnienia się woreczka

Tagi:

ryż mięso