Sposób przygotowania:
Pyszna zupa rybna
Sprawionego karpia oczyszczamy, z głowy usuwamy oczy i skrzela, kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do większego garnka, dodajemy obrane warzywa, ziarnka ziela angielskiego i listki laurowe. Zalewamy wodą, tak żeby przykryła rybę i warzywa, doprawiamy do smaku solą i Vegetą.
Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości, rybę wyjmujemy, wywar przecedzamy. Obrana marchewkę, pietruszkę, selera, oczyszczoną paprykę i pomidora kroimy w kostkę , przekładamy do wywary, gotujemy przez 20 minut.
Ogórki kwaszone i paprykę konserwową kroimy w kostkę, razem z przecierem dodajemy do zupy, gotujemy przez 15 minut.
Z mięsa z karpia usuwamy ości, miksujemy blenderem, dodajemy bułkę tartą, jajko, doprawiamy do smaku, mieszamy, gdy masa będzie za rzadka to dosypujemy bułki tartej.
Robimy małe pulpeciki, wrzucamy na gotującą się zupę, gotujemy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką.
Gotujemy na bardzo małym ogniu do miękkości, rybę wyjmujemy, wywar przecedzamy. Obrana marchewkę, pietruszkę, selera, oczyszczoną paprykę i pomidora kroimy w kostkę , przekładamy do wywary, gotujemy przez 20 minut.
Ogórki kwaszone i paprykę konserwową kroimy w kostkę, razem z przecierem dodajemy do zupy, gotujemy przez 15 minut.
Z mięsa z karpia usuwamy ości, miksujemy blenderem, dodajemy bułkę tartą, jajko, doprawiamy do smaku, mieszamy, gdy masa będzie za rzadka to dosypujemy bułki tartej.
Robimy małe pulpeciki, wrzucamy na gotującą się zupę, gotujemy przez 5 minut. Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku słodką i ostrą papryką.