Sposób przygotowania:
Zupa rybna Eliprzygotowanie zupy
Marchewki, pietruszkę i seler obrać i opłukać.
przygotowanie zupy cd
Pozostałości po filetowaniu ryb włożyć do sitka i opłukać. Przełożyć wszystko do garnka.
przygotowanie zupy cd
Do garnka dodać obrane jarzyny, liście laurowe i ziele angielskie
przygotowanie zupy cd
Cebule obrać z łupinek, przekroić na połówki i przypiec na suchej patelni. Gotową cebulę przełożyć do garnka. Całość zalać wodą, posolić i gotować aż jarzyny będą miękkie.Gotową zupę przecedzić przez drobne sitko. Z pozostałości ryb obrać mięso. Do garnuszka wlać śmietanę, dolać trochę zupy, wymieszać, wlać do garnka i zagotować. Do gotowej zupy dodać obrane mięso ryb i doprawić do smaku pieprzem.
Zupę podawać z grzankami usmażonymi na maśle lub z makaronem.
Smacznego!
gusia1000