Sposób przygotowania:
Zupa rybna z karasia
Oczyszczone, opłukane głowy z karasi, ogonki, płetwy (w nich jest dużo żelatyny) włożyć do garnka. Dodać rozdrobnioną w rozdrabniaczu włoszczyznę (u mnie moja młoda włoszczyzna mrożona), pokrojone w kostkę ziemniaki obrane, dodać liść laurowy, ziele angielskie i zagotować.
Następnie na małym ogniu gotować z 25 minut, wyjąć z wywaru kawałki ryby na talerz.
Do wywaru dodać obrane mięsko z kawałków ryby, pieprz czarny mielony, sól czosnkową, posiekany koperek, po zagotowaniu zdjąć od razu z ognia.
Następnie na małym ogniu gotować z 25 minut, wyjąć z wywaru kawałki ryby na talerz.
Do wywaru dodać obrane mięsko z kawałków ryby, pieprz czarny mielony, sól czosnkową, posiekany koperek, po zagotowaniu zdjąć od razu z ognia.