Sposób przygotowania:
Rosołek dla malucha
1. Mięso myjemy i w całości wrzucamy do garnka razem z pieprzem.
2. Marchewkę i pieruszkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do mięsa. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Osobno przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, uważając, by nie był zbyt twardy.
4. Po ugotowaniu rozdrabniamy mięso i wrazie potrzeby warzywa. Wyciągamy pieprz. Dodajemy ugotowany makaron i posypujemy wierzch rozdrobnioną natką pietruszki.
2. Marchewkę i pieruszkę obieramy, myjemy i kroimy w cienkie plasterki, dorzucamy do mięsa. Gotujemy do miękkości warzyw.
3. Osobno przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu, uważając, by nie był zbyt twardy.
4. Po ugotowaniu rozdrabniamy mięso i wrazie potrzeby warzywa. Wyciągamy pieprz. Dodajemy ugotowany makaron i posypujemy wierzch rozdrobnioną natką pietruszki.