Sposób przygotowania:
Zupka dla niemowlaka - jarzynowa ze schabem
Schab gotujemy przez pół godziny w nieosolomym wrzątku.
Warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaczki i marchewkę kroimy na kawałki, z fasolki odcinamy końcówki. Warzywa gotujemy w innym garnku, także w nieosolonej wodzie, przez 25 minut. W połowie gotowania do warzyw wbijamy żółtko, dodajemy lubczyk i oregano.
Warzywa, mięso i żółtko łączymy z odrobiną masła, dodajemy 2/3 szklanki wody i blendujemy na jednolitą zupkę.
Warzywa myjemy i obieramy. Ziemniaczki i marchewkę kroimy na kawałki, z fasolki odcinamy końcówki. Warzywa gotujemy w innym garnku, także w nieosolonej wodzie, przez 25 minut. W połowie gotowania do warzyw wbijamy żółtko, dodajemy lubczyk i oregano.
Warzywa, mięso i żółtko łączymy z odrobiną masła, dodajemy 2/3 szklanki wody i blendujemy na jednolitą zupkę.