AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

rosołek mojej mamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

ten rosół to moja ulubiona zupa i smak mojego dzieciństwa

rosołek mojej mamy

Składniki:

rosołek mojej mamy

 

  • cebula,do wywaru dodajemy też kilka ziaren pieprzu czarnego i ziela angielskiego oraz liść laurowy.

Sposób przygotowania:

rosołek mojej mamy
wywar gotujemy tradycyjnie, czyli dokładnie umyte mięso gotujemy na bardzo małym ogniu(pamiętajmy o tym,że aby rosół był idealny nie wolno w czasie gotowania dolewać świeżej wody do garnka),wywar gotujemy razem z korzeniem pietruszki, selera i marchwią, dodajemy też pieprz ,ziele angielskie i liść laurowy.I tak to sobie powoli się gotuje.Kiedy już naszym zdaniem rosół "dochodzi" dodajemy zielone części warzyw zwinięte w pęczek(ja żeby nie fruwały po garnku to związuje je białą bawełnianą nicią ). A sekretem tego rosołu jest dodana przed końcem gotowania cebula opalona nad ogniem i taką czarną przypalona cebulę wrzucamy do garnka z rosołem. Moja mama zawsze sama do tego robi makaranik,ale ja niestety nie mama na to czasu. Smacznego