Sposób przygotowania:
Panna cotta bananowa
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, wymieszać i odstawić do spęcznienia.
Śmietankę przelać do rondelka i rozgrzać - wsypać cukier waniliowy, dodać spęczniałą żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Dodać do smaku bananowego dodatku do mleka i ew. dosłodzić cukrem pudrem. Należy pamiętać, że na zimno deser bedzie znacznie mniej słodki!
Śmietankę przelać do przygotowanych salaterek albo pucharków i odstawić do stężenia.
Przed podaniem przybrać plasterkami banana.
Śmietankę przelać do rondelka i rozgrzać - wsypać cukier waniliowy, dodać spęczniałą żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Dodać do smaku bananowego dodatku do mleka i ew. dosłodzić cukrem pudrem. Należy pamiętać, że na zimno deser bedzie znacznie mniej słodki!
Śmietankę przelać do przygotowanych salaterek albo pucharków i odstawić do stężenia.
Przed podaniem przybrać plasterkami banana.