Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Kura w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kurczak w galarecie z dodatkiem warzyw . Smaczna przekąska na imprezy rodzinne lub jako przekąska na co dzień.

Kura w galarecie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kura w galarecie

 

Sposób przygotowania:

Kura w galarecie
Kurczaka po porcjować , opłukać. Kurczaka i przyprawy zalać lekko wrzącą osoloną wodą. Gotować ok 3 godziny.

Warzywa oczyścić i pokroić wrzucić pod koniec gotowania do kury.

Gdy kura będzie miękka zdjąć całość z palnika i ostudzić w rosole i odcedzić przez sito zostawiając wywar.

Mięso obrać ze skóry i pokroić na paseczki. Żelatynę namoczyć w 1 szklance zimnej wody, gdy spęcznieje dodać do rosołu, moment zagotować doprawić cukrem i sokiem z cytryny i pieprzem.

Dno półmisek zalać cienką warstwą krzepnącej galaretki, gdy zastygnie ułożyć plasterek marchewki, kawałki mięsa i ponownie zalać, znowu ułożyć porcję warzyw i mięsie zalać resztą galaretki.

Schłodzić w lodówce.
Kura w galarecie
Kurczaka po porcjować , opłukać. Kurczaka i przyprawy zalać lekko wrzącą osoloną wodą. Gotować ok 3 godziny.
Kura w galarecie
Warzywa oczyścić i pokroić wrzucić pod koniec gotowania do kury.
Kura w galarecie
Mięso obrać ze skóry i pokroić na paseczki.
Kura w galarecie
Dno półmisek zalać cienką warstwą krzepnącej galaretki, gdy zastygnie ułożyć plasterek marchewki , kawałki mięsa i ponownie zalać , znowu ułożyć porcję warzyw i mięsie zalać resztą galaretki. Schłodzić w lodówce,