Sposób przygotowania:
Mini pizze z oreganoPrzygotowanie ciasta
Do miski wsypać mąkę i skruszyć drożdże, następnie zalać 1/4 szklanki ciepłej wody.
Potem przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Po tym czasie dodać jeszcze 1/4 szklanki wody, sól, cukier i oliwę.
Zagnieść ciasto i odstawić na pół godziny do wyrośnięcia pod przykryciem.
Następnie podzielić ciasto na 6 równych części i rozwałkować cienkie placki.
Przełożyć je na blaszkę do pieczenia.
Przygotowanie nadzienia
Pomidory z oleju pokroić w drobną kostkę, dodać do nich starty ser żółty i startą mozzarellę. Dokładnie wymieszać.
Wyłożyć na wierzch drożdżowych pizzerinek. Dookoła posmarować oliwą.
Odstawić na 10 minut do wyrośnięcia, a następnie piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 10 minut.