Sposób przygotowania:
Rosołek z pulpecikami
Z kurczaka,marchewki,selera,cebuli i pora gotujemy rosół(rosół można zrobić po swojemu)Kiedy rosół się gotuje,gotujemy makaron.Następnie przyrządzamy pulpeciki:mięso mielone łączymy z namoczoną bułką,troszkę solimy i pieprzymy i dodajemy tymianek i oregano.Dobrze mieszamy i robimy malutkie pulpeciki.Kiedy rosół jest gotowy wyciągamy z niego wszystko,marchewkę kroimy w kostkę,rosół przecedzamy,dorzucamy marchewkę i pulpeciki gotujemy na małej temperaturze jeszcze 15 min.A na koniec makaron,można również dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Ja z mięsa zazwyczaj robię potem pastę kurczakową miksując obrane mięso z 1 ogórkiem kiszonym i majonezem i mam kolacyjkę:)
Ja z mięsa zazwyczaj robię potem pastę kurczakową miksując obrane mięso z 1 ogórkiem kiszonym i majonezem i mam kolacyjkę:)