Sposób przygotowania:
Rostbef pieczony na różowo
bardzo dokładnie oczyszczone z błon mięso marynujemy w całości w marynacie przygotowanej z : olej ( tyle aby mięso w naczyniu było przykryte)ok.1l musztarda dijon sporo 0,200 wino czerwone najlepiej bordeaux 0,250 sos tamaryndowy łyżeczka od herbaty główka czosnku może być cała bez obierania tylko rozgnieciona pieprz młotkowany sporo rozmaryn gałązka sos worchester około 150 ml włoszczyzna mix około 1 kg (bez cebuli)dokładnie miksujemy wszystkie składniki bez włoszczyzny ...zalewamy mięso dbając by marynata oblepiała ja z każdej strony ...na wierzch zasypujemy drobno pokrojoną włoszczyzną... wkładamy do lodówki na dwa dni ... wążne aby ilość marynaty i warzyw szczelnie okrywała mięso .... a teraz pieczenie wyciągamy mięso z marynaty i na blachę .... marynatę przecedzamy przez gęste sito ... to co przepłynie zostawiamy w słoiku do nastepnego razu (u mnie bywa że stoi i miesiąc) ... a całe geste wcieramy w mięso ...i teraz uwaga piec BEZ KONWEKCJI ...piekarnik nagrzać do 240 stopni ...włożyć blachę z mięsem ... po 10 min mięso przekręcic na drugą strone i piec kolejne 5 min ... i już ... w środku będzie różowe ale zapewniam że napewno kruchutkie i smaczne ...polecam z żyrawiną lub sosem cumberland
jarek-energy
darek112
Amberr8
zibi_scj55
napisany. Sam opis jest bardzo rzetelny technologicznie. Myślę że pisał go PROFESJONALISTA - niekoniecznie po szkółce kucharskiej czy kursie pana
Kurta czy innego Okrasy. Brawo !!!!
Potrawę wykonam bez najmniejszej modyfikacji. Mam gwarancję pełnego powodzenia.