Sposób przygotowania:
Roszponka z owocowym sosem
Sałatę przebrać, oczyścić, dokładnie umyć i osuszyć.
Rodzynki opłukać gorącą wodą i dokładnie odsączyć. Marchew oczyścić, oskrobać, drobno poszatkować i dodać razem z rodzynkami do sałaty.
Do przygotowania sosu obrać jabłko, przekroić na 4 części, wyciąć gniazda nasienne, a kawałki jabłka drobno poszatkować. Wszystko skropić natychmiast sokiem cytrynowym, aby jabłko nie ściemniało.
Sok pomarańczowy wymieszać dokładnie z mlekiem. Dodać kawałki jabłko i wszystko doprawić do smaku frutilozą, solą i pieprzem.
Polać sałatkę sosem i całość posypać pestkami słonecznika.
Rodzynki opłukać gorącą wodą i dokładnie odsączyć. Marchew oczyścić, oskrobać, drobno poszatkować i dodać razem z rodzynkami do sałaty.
Do przygotowania sosu obrać jabłko, przekroić na 4 części, wyciąć gniazda nasienne, a kawałki jabłka drobno poszatkować. Wszystko skropić natychmiast sokiem cytrynowym, aby jabłko nie ściemniało.
Sok pomarańczowy wymieszać dokładnie z mlekiem. Dodać kawałki jabłko i wszystko doprawić do smaku frutilozą, solą i pieprzem.
Polać sałatkę sosem i całość posypać pestkami słonecznika.