Sposób przygotowania:
Rotini Marinara
Połączyć ocet, sos sojowy, przyprawę, sól, pieprz i czosnek, dodać mięso, dobrze wymieszać i odstawić na pół godz. Następnie na patelni rozgrzać olej i usmażyć/poddusić mięso tak na niecałe 100%. Cebulę, marchew i seler obrać, umyć, pokroić w małe kawałki. W osobnym rondlu rozgrzać olej i podsmażyć cebulę aż się zeszkli, dodać marchew i seler i poddusić kilka minut, można dodać czosnku w proszku lub świeżego. Następnie dodać zawartość puszki cukini marinara, usmażone mięso, wodę i poddusić razem do miękkości mięsa. Podać z osobno ugotowanym makaronem rotini.Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu lub wg mojego sposobu: do wrzącej osolonej wody wsypać makaron, doprowadzić do zagotowania i gotować 1 minutę, przykryć i zostawić tak na 30 minut, można dolać zimnej wody jeśli potrzeba i zamieszać raz i drugi i po 30 minutach makaron jest w sam raz "ugotowany" - ani za twardy ani za miękki. *Zawartość puszki cukini marinara to cukinia, woda, pasta pomidorowa, cukier, sól, suszona cebula, suszona zielona papryka, suszony zielony seler, suszony czosnek , przyprawy plus oczywiście chemikalia puszkowe.