KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Róże z marynowanego łososia w imbirze.

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Łosoś marynowany w imbirze.

Róże z marynowanego łososia w imbirze. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Róże z marynowanego łososia w imbirze.

 

  • 150 gr świeżego fileta z łososia,
  • 3 cm korzenia imbiru,
  • mały pęczek koperku,
  • łyżeczka cukru,
  • łyżeczka soli,
  • do dekoracji zielenina,
  • łyżka marynowanego imbiru,
  • łyżka majonezu, najlepiej japońskiego,

Sposób przygotowania:

Róże z marynowanego łososia w imbirze.
Posiekaj koperek, wymieszaj dokładnie z solą i cukrem dodaj starty imbir. Marynatą dokładnie natrzyj łososia i odstaw na 24 godziny do lodówki. Co jakiś czas obracamy, gotowy wyciągamy czyścimy z marynaty, kroimy w plasterki i formujemy różę. Łososia podajemy z marynowanym imbirem, majonezem i sosem sojowym. Do dania świetnie pasuje lampka zimnego, białego, gazowanego wina. Smacznego.
Róże z marynowanego łososia w imbirze.
Filet dokładnie czyścimy , myjemy i osuszamy.
Róże z marynowanego łososia w imbirze.
Przygotowujemy marynatę według przepisu .
Róże z marynowanego łososia w imbirze.
Gotową marynatą nacieramy dokładnie filet.