Sposób przygotowania:
Rozgrzewająca zupa dyniowa
Pokrój dynie w kosteczkę połowę ugotuj do miękkości, a następnie zblenduj na pure. Podsmaż pokorojone pieczarki wraz z cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Przygotuj twój zestaw przypraw. Pierś indyka pokrój w kosteczkę przypraw solą, pieprzem, papryką słodką i obtocz z mące. Obsmaż z każdej stronie na silnym ogniu tylko do zamknięcia porów mięsa. Zagotuj wybrany bulionu dodaj pure dyniowe , resztę odłożonej surowej dyni, przyprawy, koncentrat pomidorowy, pieczarki z cebulką oraz czosnkiem. Gotuj na średnim ogniu ok 8-10 minut. Teraz można już dołączyć podsmażoną pierś indyczą i fasolkę szparagowa (u mnie mrożona). Gotuj jeszcze maksymalnie 10 minut na średnim ogniu. Zupę możesz zabielic śmietaną my jednak dodajemy łyżkę greckiego jogurtu.
Smacznego!
Smacznego!
ETAP 1:
Zapraszam na mojego bloga pod adresem www.madamefranciskitchen.wordpress.com po więcej przepisów. 👌👌👌👌