Sposób przygotowania:
Rozgrzewający kapuśniaczek
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w niewielką kostkę, posypać solą i pieprzem do garnka wlać olej i podsmażyć na nim mięso, kiedy mięso się lekko zrumieni zmniejszyć płomień i dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz marchew pokrojoną w plasterki, cały czas mieszając smażyć około 5 minut. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, por i kapustę pokroić w paseczki. Do garnka z mięsem dodać 1 listek laurowy, 1/2 łyżeczki ziaren kolorowego pieprzu, 1 łyżeczkę mielonej słodkiej papryki, do garnka wrzucić ziemniaki, por i kapustę, dolać 3 szklanki gorącej wody i nie mieszając przykryć garnek pokrywą szybkowarową i gotować całość 5 minut od momentu kiedy wyskoczy zawór bezpieczeństwa. Po zdjęciu pokrywy do potrawy dodać przecier pomidorowy i doprawić. Podawać posypane zieloną pietruszką.